پشتیبانی شبکه

تعریفی کوتاه برای پشتیبانی شبکه

اگر موافق هستید تعاریف پیچیده و تخصصی را کنار گذاشته و خیلی ساده و کوتاه پشتیبانی شبکه را تعریف کنیم:

وقتی دو یا چند کامپیوتر و سرور به هم متصل باشند و بین هم اطلاعات رد و بدل کنند تشکیل یک شبکه را می‌دهند. هر فعالیتی که برای اطمینان از عملکرد صحیح این شبکه کامپیوتری انجام می‌شود را پشتیبانی شبکه می‌گویند.
وظیفه پشتیبان شبکه نه تنها اطمینان از صحت این عملکرد است، بلکه شامل بسیاری از موارد مهم دیگه‌ای که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم نیز می‌شود:

پشتیبانی
سوال

چرا برون‌ سپاری به یک شرکت؟ چرا متخصص شبکه استخدام نکنیم؟

پشتیبانی
قیمت مناسب

قیمت و تعرفه خدمات پشتیبانی شبکه چقدر است؟

به شما حق می‌دهیم که این اولین سوال‌تان باشد و از جواب دادن هم طفره نمی‌رویم. هزینه های خدمات شبکه و نصب و راه اندازی آن بر اساس نوع سرویس درخواستی و پیچیدگی شبکه و زیرساخت هر مشتری متغیر است.

به عنوان مثال، خدمات 24×7 از خدمات فقط در ساعات اداری گران‌تر است. هر چه شبکه شما و سرویس‌های مورد نیازتان بیشتر و پیچیده‌تر باشد، نیروی متخصص‌تری نیاز دارید و هزینه های خدمات به شما بیشتر خواهد شد؛ مثلا مدیریت روتر سیسکو از روتر میکروتیک، یا سرور اچ پی از سرور سوپرمایکرو نیاز به دانش و تجربه بیشتری دارد. اینکه آنتی ویروس مرکزی دارید، از مجازی سازی سرور استفاده می‌کنید، ارتباط بین سوییچ‌ها از طریق فیبر نوری است، یا بستر تلفنی شما ویپ (VoIP) است نیز در قیمت خدمات تاثیر گذار است.

ساعات مورد نیاز برای رفع مشکلات نیز فاکتور مهمی در قیمت خدمات خواهد بود.

اما برای اینکه رنج قیمت را بدانید، تعرفه خدمات از ساعتی ۵۰ هزار تومان تا ۱۵۰ هزار تومان متغیر است. ما به جزئیات در مورد تعرفه خدمات پشتیبانی شبکه در این صفحه صحبت کرده‌ایم، پس پیشنهاد می‌کنیم که اون رو هم مطالعه کنید.

ما در اینجا سعی داریم که قبل از هر چیز، راهنمای شما در انتخاب صحیح باشیم، پس قبل از اینکه پیمانکار پشتیبان شبکه را بر اساس قیمت پایین‌تر انتخاب کنید، فاکتور‌های مهم دیگری رو هم بررسی کنید. صفحه ۲۱ سوال قبل از انتخاب پیمانکار می‌تونه شروع خوبی باشه.

مفاد مهم قرارداد پشتیبانی شبکه چیست؟

این سند به غیر از مواردی مثل طرفین قرارداد، مدت قرارداد، مبلغ و شرایط فسخ، می‌بایست شامل چند بند مهم هم باشد. در زیر به صورت خلاصه به چند مورد اون اشاره می‌کنیم:

  • تعهدات پیمانکار: این بند هر چه شامل جزئیات شفاف تری باشد، سرویس دریافتی شما هم جامع‌تر خواهد بود.
  • تضمین کیفیت سرویس (SLA): بند تضمین کیفیت سرویس یا Service Level Agreement یکی از مهمترین بند های قرارداد با یک پیمانکار خدمات پشتیبانی است.
  • عدم حق واگذاری به شخص یا پیمانکار ثالث
  • تعهد به عدم افشای اطلاعات یا NDA
  • لزوم استفاده از سامانه مانیتورینگ متمرکز
  • لزوم مستند سازی و ارائه اطلاعات، مانند گذرواژه‌ها و تنظیمات
  • لزوم ارائه گزارشات .
پشتیبانی شبکه